Pienet asuntoyhtiöt

Pienillä asuntoyhtiöillä on usein ongelmana saada isännöintipalveluja ulkoistettua, koska isännöintitoimistot keskittyvät mieluummin suurempiin kohteisiin.

Keskittyminen isompiin asuntoyhtiöihin on myös luonnollista seurausta isännöintialalla, koska ammatti-isännöitsijöitä ei alalle saada tarpeeksi kysyntään nähden. Isommat kohteet ovat myös selvästi taloudellisempia, onhan usein 10 tai 50 huoneistoisen asuntoyhtiön perustyömäärä lähes sama, mutta kuukausiveloituksessa voi olla moninkertainen ero.

Mekään emme aivan täysisännöintiä pienkohteille voi tarjota, joten olemmekin kehittäneet ensimmäisenä suomessa sopivan palvelun, jossa yhdistyy kokeneen ammattilaisen tietotaito ja pieni asuntoyhtiön omatoimisuus.

Tämän isännöintimuodon toimme alalle ensimmäisenä Suomessa jo v. 2000 ja tuolloin aloittaneet asiakkaamme ovat edelleen asiakkaitamme.

Palveluveloitustamme ja toimintaamme kuvaa ehkä parhaiten tämä pelkistetty, mutta kokemukseemme perustuva vertailu eri isännöintipalvelumalleista ja niiden hinnoista (alv 24%):

As Oy Pikkuyhtiö, rakennettu 1982, 6-12 huoneistoa, huoneistoala 750 m2, vesimittarit asunnoissa, 1 korjauslaina.

TILITOIMISTO-MALLI n. 120-150 €/kk
Tilitoimisto tekee kirjanpidon, tilinpäätöksen ja pakolliset vuosi-ilmoitukset, ei juuri muuta. Laskut asiakas maksaa yleensä itse ja vastikevalvonta sekä tärkeä vastikkeiden jälkilaskelma ovat vieraita.

TÄYSISÄNNÖINTI-MALLI n. 320-800 €/KK
Suuri isännöintitoimisto hoitaa kaikki taloustehtävät ihan kunnialla. Asiakaspalvelu ehkä ontuu. Koska asuntoyhtiö on niin pieni, niin ei kannata antaa sitä kokeneelle isännöitsijälle vaan henkilöisännöitsijäksi nimetään harjoittelija (mikä on toisaalta ihan hyvä asia, harjoittelijankin täytyy aloittaa aina jostain kohteesta).

MEIDÄN PIENKOHDEISÄNNÖINTI-MALLI n. alkaen 220 €/kk
Lähes kaikki täysisännöinnin työt pienellä asuntoyhtiön omatoimisuudella, ja yli 20 vuoden kokemuksella sekä alan parhaimmalla koulutuksella.

Asiakkaamme saavat myös ”kaupan päälle” palveluntuottajien kilpailutuksen suurella massalla, joka maksaa usein merkittävän osan muutenkin edullisesta palvelustamme.

Palvelumme olemme räätälöineet vuosien kokemuksella sopivaksi ja samalla edulliseksi pienille asuntoyhtiöille.