Korjaussuunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Vanha sanonta on toiminut aina, toimii edelleen ja toimii jatkossakin.

Kiinteistöpuolella se vaatii huolellista ja pitkäjännitteistä suunnittelua sekä valmistelua tuleviin korjauksiin.

Ainoastaan tarkalla korjausalan asiantuntijan tekemällä työselostella voi saada vertailukelpoisia tarjouksia. Myös urakkatarjousneuvottelut, sopimusneuvottelut ja tietenkin työn valvonnan järjestäminen ovat avainasemassa onnistumisen edellytyksessä ilman riitoja.

Muulla toiminnalla saaadaan aikaan yleensä paljon toisistaan poikkeavia tarjouksia, niin työn kuin hinnankin suhteen ja päätöksenteko on vaikeaa. Usein työn edetessä tuleekin vastaan monenlaisia ongelmia. Urakoitsijalta voi tulla yllättäviä lisätyölaskuja ja niiden tarkoituksenmukaisuutta pohditaan pitkään, työ ei etene aikataulussaan, yksityiskohdista kiistellään, koska työsopimuksessa ei sitä lukenut. Myös työn ammattimainen valvonta, vastaanotto ja vakuudet on tällöin yleensä laiminlyöty.

Varsinkin vuosikorjausten ylittävät ja yleensä lainarahalla maksettavat korjaukset kannattaa valmistella huolella ja ajoissa. Työn suunnitteluun, kilpailutukseen ja rahoitusvalmisteluun kannattaa varata aikaa reilusti sekä huomioida jo ennakkoon, että todennäköisesti joitain muutoksia työn aikana voi tulla ja aikataulukin voi hieman ylittyä (säävaraus).